Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز‌ها و با توسعه روزافزون خدمات الکترونیک، تعدد سامانه‌های ارائه دهنده این خدمات، علاوه بر ایجاد عدم تمرکز در ادارات و نهاد‌های دولتی باعث سردرگمی مردم هم شده است.

اما بخشی از راهکار‌های برطرف کردن این سردرگمی‌ها در قانون بودجه امسال پیش بینی شده که طی آن تمام دستگاه‌ها و نهاد‌های کشور می‌بایست پنجره واحد خدمات خود را تا شهریور سال جاری راه‌اندازی کنند و حداقل یک‌سوم خدمات خود را تا پایان تابستان امسال در این پنجره واحد ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان امور اداری و استخدامی کشور هم مکلف شده تا خدمات پرکاربرد را در بین دستگاه‌ها شناسایی کرده و فرایندهای الکترونیکی شدن و ارائه خدمت به مردم را با همکاری دستگاه‌ها بازمهندسی کنند.

مطابق قانون بودجه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه سازمان امور اداری و استخدامی کشور به طور ویژه دو نهاد متولی نهایی سازی درگاه ملی خدمات دولت هوشمند شناخته شده اند

خدمات دولتی که باید در این پنجره عرضه شوند در سه دسته تعریف شده که یک دسته خدمات از سوی دولت به مردم ارائه می‌شود؛ بخش دیگر ارائه خدمات دولت به کسب‌و‌کارهاست  و بخش سوم هم ارائه دستگاه‌های اجرایی دولتی به یکدیگر (مثل گرفتن استعلام یک دستگاه دولتی از دستگاه دیگر) است.

طبق آنچه سازمان امور اداری و استخدامی کشور اعلام کرده، کل آمار و خدماتی که شناسنامه رسمی برای آنها صادر شده، ۶ هزار خدمت است که از این میزان ۲ هزار خدمت را دولت به مردم ارائه می‌دهد و بقیه بین دستگاهی و ارائه خدمت دولت به کسب‌و‌کارهاست.

به گفته «جواد موحد» معاون دولت الکترونیکی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اما تاکنون تنها بیش از ۵۰ خدمت در حوزه‌های بهداشتی، اقتصادی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و آموزش مانند استعلام دفترچه بیمه اجتماعی، آمار استعلام سیمکارت‌هایی که به نام فرد است، مدرک تحصیلی و... قابل ارائه است.

از ۶۰۰۰ خدمت موجود در کشور تاکنون تنها ۵۰ خدمت در بستر درگاه ملی خدمات دولت هوشمند ارائه می‌شود

با این حجم بالای شش هزار خدمتی، نهاد‌های عمومی مکلفند در تعامل با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پنجره واحد خدمات هوشمند خود را به «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» متصل نمایند؛ این امر باید به گونه‌ای باشد که  خدمات اختصاصی آن‌ها از طریق «پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» قابل دسترسی باشد.

«پنجره ملی خدمات هوشمند دولت» از سال گذشته در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت، سازمان فناوری اطلاعات زیرساخت و مقدمات آن را فراهم کرد و ۲۷ اردیبهشت به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی شد تا به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به‌واسطه این پروژه، نام کاربری و پسوردهای متعدد در سامانه‌های مختلف به خاطره تبدیل شوند.

حوزه نرم‌افزاری این درگاه یعنی نرم‌افزار تلفن همراه «دولت همراه» هم در دولت دوازدهم راه اندازی شد و در دوران کرونا خدمات این پنجره از طریق این نرم‌افزار تلفن همراه به مردم ارائه می‌شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مردم و رسانه ملی خواسته ارائه خدمات الکترونیک را از دستگاه‌های دولتی مطالبه کنند

اما عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر گزارشی از روند راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و همکاری دستگاه‌ها برای اتصال به این پنجره ارائه کرد و از مردم و رسانه ملی خواست مطالبه گر اصلی در این حوزه باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح جزئیات این امر گفته «وزارت ارتباطات این تکلیف قانونی خود را ۸ ماه جلوتر در هفته جهانی ارتباطات در اردیبهشت‌ماه به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کرد و حدود ده دستگاه اصلی از ۱۷۰ دستگاه اصلی و چند دستگاه فرعی به این پنجره متصل شدند و مردم می‌توانند با ارائه اطلاعات فردی و تائید اطلاعات از تمام خدمات ارائه‌شده توسط این دستگاه‌ها استفاده کنند»

 سازمان امور مالیاتی، تأمین اجتماعی، وزارت فرهنگ، سازمان بهزیستی، وزارت اقتصاد، کمیته امداد و بنیاد شهید را تعدادی از این دستگاه‌ها اعلام کرد که به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده‌اند.

درحالی که  تاکیدات فراوان رئیس جمهور بر ارائه خدمات الکترونیک به مردم حکایت می‌کند، آمار تاسف برانگیز راه اندازی پنجره واحد خدمات تنها ۲۷ دستگاه از ۱۸۰ دستگاه را شاهد هستیم

از سویی دیگر معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات شنبه همین هفته طی مصاحبه‌ای با رسانه ملی اعلام کرد «از حدود ۱۸۰ دستگاهی که باید پنجره واحد خدمات خودشان را راه‌اندازی کنند ۲۷ دستگاه موفق به انجام این کار شده اند.»

به گفته محمد خوانساری،  این آمار رشد قابل توجهی را نشان نمی‌دهد.

بر پایه این آمار‌ها که حاکی از  استقبال پایین دستگاه‌های دولتی از الکترونیکی شدن خدمات برای مردم یا کارمندان خود و عدم تمایل برای کم شدن مراجعات مردمی  است، سری به پایگاه اینترنتی درگاه ملی خدمات دولت هوشمند زدیم تا آمار ارائه خدمات فعال‌ترین و در عین حال پیگیر‌ترین نهاد دولتی و بالعکس کم‌توجه‌ترین نهاد دولتی را جویا شویم.

بر این اساس وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت سه نهاد برتر دولتی هستند که با احتساب دستگا‌های زیرمجموعه خود به ترتیب ۹۰۲، ۴۳۳ و ۳۸۱ خدمت الکترونیکی را در قالب درگاه ملی خدمات دولت هوشمند ارائه می‌کنند و در مقابل نیز وزارتخانه‌های دادگستری، ورزش و جوانان و نفت هم با احتساب دستگاه‌های زیر مجموعه خود به ترتیب ۳۴، ۴۴ و ۸۸ خدمت الکترونیکی را به مردم و دستگاه‌های دولتی ارائه می‌کنند.

 در قانون بودجه امسال هیچگونه اقدام تنبیهی یا جریمه‌ای برای دستگاه های کم تحرکی که از پیوستن به درگاه ملی خدمات دولت هوشمند خودداری می‌کنند در نظر گرفته نشده است

در شرایطی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق قانون بودجه امسال مکلف شده تا درگاه ملی خدمات هوشمند دولت را تا پایان دی ۱۴۰۱ به طور کامل راه اندازی کند، برای جلوگیری از این اختلاف فاحش در آمار پیوستن دستگاه های دولتی به این درگاه هیچگونه اقدام تنبیهی یا جریمه‌ای برای دستگاه های کم تحرک در نظر گرفته نشده اما مطابق قانون بودجه سال جاری، کوتاهی‌های صورت گرفته می‌تواند توسط نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.

در این شرایط باید دید و منتظر ماند حالا که دولت سیزدهم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به طور مشخص به عنوان متولی این امر پیوسته به دنبال پیوستن دستگاه های دولتی به این درگاه تا فرصت ۴۰ روزه باقی مانده قانونی هستند، نهادهای نظارتی و نمایندگان مردم در مجلس چه تدابیری را برای کمک به این وزارتخانه و کمک به تسهیل ارائه خدمات به مردم اتخاذ می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پنجره ملی خدمات هوشمند دولت دولت الکترونیک دولت سیزدهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درگاه ملی خدمات دولت هوشمند ملی خدمات هوشمند دولت پنجره واحد خدمات دستگاه های دولتی پنجره ملی خدمات قانون بودجه سازمان امور ارائه خدمات راه اندازی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت هلال احمر یک ارگان مردم‌نهاد برای تسکین آلام بشری در حوادث

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با بیان اینکه ماموریت اصلی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، تسکین آلام بشری در حوادث مختلف طبیعی و انسان‌ساخت است، گفت: در نگاه عمومی مردم، جمعیت هلال احمر بیشتر با حوزه امداد و نجات شناخته شده است در حالی که هلال احمر ماموریت‌های متنوع و زیادی دارد و در بخش‌های مختلف خدمات ارائه می‌دهد.

وحید شعبانی با تبریک «۸ می، روز جهانی صیلب سرخ و هلال احمر» اظهار کرد: در جمعیت هلال احمر بر این موضوع اعتقاد داریم هر انسانی که در فکر و ذهن و عمل خود حس انسان‌دوستی و بشردوستی به همنوع را دارد، یک هلال احمری است. در آموزه‌های دینی و آداب و رسوم ایران، این حس بین مردم وجود دارد، بنابراین آحاد مردم را هلال احمری می‌دانیم و این روز را به همه مردم تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به نقش جمعیت هلال احمر در سطح جهانی بیان کرد: ماموریت اصلی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، تسکین آلام بشری در حوادث مختلف طبیعی یا انسان‌ساخت است. در ماموریت‌های برون مرزی مانند زلزله‌هایی که در سوریه و ترکیه اتفاق افتاد یا سیل ویرانگری که در پاکستان رخ داد و حتی حوادثی که در آمریکای شمالی و جنوبی رخ داد در صورت اعلام نیاز، از سوی هلال احمر ایران کمک‌های لازم انجام شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: در مجموع در فدراسیون جهانی صلیب سرخ هلال احمر، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جزو پنج هلال احمر برتر و پیشرو در جهان معرفی شده و در یکی دو سال اخیر در بخش‌های مختلف مورد تقدیر قرار گرفته و عالی‌ترین نشان امداد فدراسیون جهانی صلیب سرخ هلال احمر را کسب کرده است و این موضوع به دلیل زحمات این جمعیت در بخش‌های مختلف بوده است.

وی با اشاره به تفاوت نیرو‌های هلال احمر با دیگر نیرو‌های امدادی بیان کرد: جمعیت هلال احمر یک ارگان مردم‌نهاد است و ارائه خدمات و ماموریت‌های این جمعیت بر عهده داوطلبان است. داوطلبان روحیه ایثارگری و خدمت دارند و ما افتخار پشتیبانی از آنها را داریم، اما در بخش‌های مختلف، نیرو‌های امدادی با جمعیت رابطه استخدامی دارند.

شعبانی گفت: در نگاه عمومی مردم، جمعیت هلال احمر بیشتر با حوزه امداد و نجات شناخته شده است در حالی که هلال احمر ماموریت‌های متنوع و زیادی دارد و در بخش‌های مختلف خدمات ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه ماموریت‌های هلال احمر به پنج دسته تقسیم می‌شوند، عنوان کرد: بخش عمده‌ای از فعالیت‌های هلال احمر در حوزه امداد و نجات است و مردم با حضور امدادگران و نجاتگران در صحنه حوادث انسان‌ساخت، طبیعی و جاده‌ای آشنا هستند. جمعیت هلال حمر با حضور امدادگران و نجاتگران تخصصی خود که دوره‌های مختلف آموزشی را برای این روز‌ها دیده‌اند خدمات را در حوادث و مناسبت‌های مختلف مانند نوروز، اربعین و راهیان نور ارائه می‌دهد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: بخش دیگر خدمات جمعیت هلال احمر در حوزه امور داوطلبان است. در این حوزه بیشتر خدمات حمایتی و در حوزه محرومیت‌زدایی ارائه می‌شود. ارائه خدمات بشردوستانه و داوطلبانه از جمله راه‌اندازی کاروان‌های سلامت و کاروان‌های محرومیت‌زدایی در این حوزه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: بخش دیگر فعالیت‌ها در حوزه امور جوانان است. سنین و اقشار مختلف کانون‌های هلال احمر وجود دارد تا نونهالان و نوجوانان به بخش‌های مختلف مراجعه کنند و عضو این جمعیت شوند. این افراد بعد از عضویت در دوره‌های عمومی، آموزش‌های لازم را می‌بینند و سپس دوره‌های تخصی امداد و نجات را می‌گذرانند و به معاونت امداد و نجات ملحق و امدادگر تخصصی می‌شوند.

شعبانی گفت: ارائه برنامه‌های مختلف بشردوستانه و عام‌المنفعه در بخش‌های مختلف و حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی نیز بخش دیگر خدمات این معاونت هستند.

وی بیان کرد: بخش دیگر فعالیت‌ها در حوزه معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی است و در این حوزه خدمات مختلفی ارائه می‌شود. یکی از معروفترین اقدامات در این حوزه، ارائه خدمات در داروخانه‌های هلال احمر است که تلاش می‌کند دارو‌های خاص و کمیاب که هزینه‌های هنگفتی دارند با نرخ‌های کم و دولتی در اختیار عموم مردم قرار بگیرد تا به بیماران کمک شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: کلینیک درمان و توانبخشی نیز خدمات توانبخشی از گفتار درمانی گرفته تا خدمات فیزیوتراپی و پروتز و ... را انجام می‌دهد و تلاش می‌شود این خدمات با نرخ‌های دولتی و هزینه‌های کم به مردم ارائه شود. همچنین ارائه خدمات اضطراری در این حوزه انجام می‌شود به گونه‌ای که کادر پزشکی در برنامه‌های مناسبتی مانند اربعین، راهیان نور و حوادث با راه‌اندازی پایگاه‌های درمانی سیار خدمات ارائه می‌دهند.

وی افزود: بخش دیگر خدمات این جمعیت، در حوزه آموزش و پژوهش است و در این معاونت دوره‌های عمومی و تخصصی هلال احمر و کار‌های پژوهشی انجام می‌شود. تاکنون چند کتاب در خوزستان تالیف شده است و یکی دو مورد رونمایی شده‌اند و دو کتاب در دست چاپ هستند که رونمایی خواهند شد.

شعبانی گفت: در حوزه آموزش و پژوهش تلاش بر این است با ارائه آموزش‌های لازم و برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های علمی کاربردی آموزه‌های مختلف به مردم ارائه شود. در این زمینه وظیفه آموزش همگانی مردم در حوزه امداد و نجات را داریم که تلاش می‌شود آموزه‌ها بیش از پیش به مردم ارائه شود.

دیگر خبرها

  • ارائه کد ملی برای رأی دادن در مرحله دوم کافی نیست/ دستگاه تمام الکترونیک اخذ رأی امکان هک شدن ندارد
  • زارع‌پور: ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی ، هوشمند شده است
  • تامین ۱۳۷۹ دستگاه برای ثبت الکترونیک آرا در قائمشهر
  • عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: دولت در زمینه کتاب‌خوانی خدمات خوبی به روستاها ارائه کرده است
  • ضرب الاجل کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دستگاه‌های کم‌کار در ارائه اطلاعات به سامانه اعتبارسنجی
  • جمعیت هلال احمر یک ارگان مردم‌نهاد برای تسکین آلام بشری در حوادث
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • ارائه خدمات الکترونیک « ۷ در ۲۴ » به شهروندان اصفهان + فیلم